Kyokushin KARATE

   Karate-ul Kyokushin este unul dintre cele mai complexe stiluri de  lupta din lume, ce pune accentul atât pe dezvoltarea fizica armonioasa, cât si pe dezvoltarea mentala si disciplinara. Este un stil de lupta full contact, extrem de eficient pentru autoaparare, destinat atât copiilor, adultilor si persoanelor mai în vârsta, cât si sportivilor de performanta.Cursurile de karate Kyokushin au ca scop imbunatatirea conditiei fizice, dezvoltarea unui corp armonios, sanatos, dezvoltarea unui spirit si unui moral puternic, incredere in propriile forte, dezvoltarea curajului si a increderii in sine, respect fata de sine si fata de cei din jur. Initierea in Kyokushin consta in trei elemente principale: tehnica, disciplina/forma, sparring. Acestea sunt denumite uneori cele trei K, dupa cuvintele japoneze : kihon (tehnica), kata (forma) si kumite (sparring).

 Kihon este o combinatie de tehnici efectuate in deplasare sau pe loc avand la baza o idee logica si practica a executiei acestora. Efectuate respectand principiile de baza stau la baza desavarsirii tehnicilor si a dezvoltarii maestriei si abilitatilor in ceea ce priveste executia de kata si abordarea kumite-ului. 

Kata este o lupta imaginara cu mai multi adversari, care are ca scop dezvoltarea vitezei, intarirea musculaturii, cresterea detentei, imbunatatirea respiratiei si imprimarea blocajelor in subconstient, este o succesiune de blocaje si atacuri de brat si de picior, executate intr-una sau mai multe pozitii si care implica un numar de deplasari inainte, inapoi si in laterale. 

Kumite reprezintă acea ramură a karate-ului care presupune lupta directă între doi parteneri,  aceasta implicand lovituri de braț și de picior în sistem full-contact.